Land van Kien logo

Het weidevarken, vlees zoals vroeger

In Land van Kien zorgen we goed voor onze dieren. Ze zijn een onmisbare schakel in onze circulaire landbouw en zelfvoorzienende karakter. En we worden ook gewoon heel blij van een gezonde en gelukkige veestapel. Als je een bezoekje brengt aan onze boerderij, word je dan ook begroet door het vrolijke geknor van onze weidevarkens. Blij scharrelen ze buiten rond in de wei en ploegen er alles om. Met hun roze, maar vaak ook zanderige snuitjes. De hele dag door zijn ze lekker in de weer, rollen zich een keer om in de modder en doen af en toe een loom dutje. Zo krijgen ze heel veel lichaamsbeweging en dat proef je in hun vlees. Scharrelvlees in de letterlijke bewering van het woord!

We geven onze weidevarkens alle tijd en ruimte om op het juiste gewicht te komen. Het voer dat ze krijgen is biologisch, gemaakt van gewassen die op natuurlanden worden geteeld. Dat zorgt aan het eind van hun mooie leven voor mals weidevlees, met de authentieke smaak van vroeger. Waar jij als bezoeker van ons restaurant en onze streekwinkel heerlijk van kunnen genieten. En wij zelf natuurlijk ook.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten