Land van Kien logo

Brabantse Dwarsdeelschuur

Bij kinderboerderij Kienehoeve in Land van Kien vind je een prachtige Brabantse Dwarsdeelschuur. Een karakteristieke boerenschuur van maar liefst 250 jaar oud. Hij komt oorspronkelijk uit Sint Anthonis, is daar voorzichtig gedemonteerd door de vaklui van Zandenbouw uit Aarle-Rixtel en liefdevol heropgebouwd in ons Land van Kien. En er komt nog een tweede.

Dwarsdeelschuren zag je vroeger overal in Brabant. Ze vormden daarmee een kenmerkend onderdeel van het landschap. Onze dwarsdeelschuur is gedateerd op 1772, precies de tijd van Jacob Kien. Hoe mooi kan iets op zijn plek vallen. Kijk eens naar de ankerbalkgebinten, sporenspantjes met hanenbalken en zelfs de muur, alles is van 245 jaar oud eiken en toch nog in perfecte staat. Bij ons doet de dwarsdeelschuur dienst als buitenleslokaal en als onderdak voor onze dieren. Helemaal passend bij de Brabantse traditie.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten