Land van Kien logo

In het land van Kien loopt het Brandrode rund zoveel als mogelijk buiten

In Land van Kien zie je ze grazen: onze prachtige Brandroodrunderen. Een donkerrode kudde, die prachtig afsteekt tegen het groen van onze weilanden. En het worden er nog veel meer. Fraaie runderen van een oudhollands ras, bekend om hun kleur en unieke aftekening. Ze zijn van een grote cultuurhistorische waarde. Begin vorig eeuw graasden de Brandrode runderen nog in groten getale, maar in de jaren 70 dreigden ze te verdwijnen. Gelukkig voor ons werd het ras op tijd gered!

Nu staan ze bij ons in Land van Kien rustig en vriendelijk in de wei. Niet alleen zijn onze Brandrode runderen een lust voor het oog om te zien, ze zijn ook heel nuttig. Ze zorgen voor de begrazing van onze graslanden, waarmee ze bijdragen aan gezonde natuur. Ze krijgen in Land van Kien bovendien alle tijd en ruimte om op te groeien en jarenlang lekker en relaxt te grazen. En omdat we ze ook voor hun vlees houden, proef je dat allemaal aan het eind van hun mooie leven.

Op de webpagina van de Vereniging Het Brandrode Rund lees je meer over dit prachtige dier.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten