Land van Kien logo

Jacob Kien onze eerste held

Onze Jacob Kien was een telg uit een belangrijke bestuurdersfamilie en stadhouder van de regio Peelland in de periode 1763-1775. En Jacob had een droom! Hij wilde een prachtige plek creëren, waar mensen konden genieten van het goede Brabantse leven. Waar ze zelfvoorzienend konden zijn en mensen uit de omgeving blij maakten. Met de gewassen die ze teelden en het vlees en de zuivel die ze produceerden.

Vanaf de aankoop van de eerste stukken land bij Sint-Oedenrode begon Jacob te bouwen aan zijn droom. Hij richtte een landgoed in en stichtte er een boerderij: Hoeve Arbeidslust. Hij zag harde werkers het land ontginnen en klaarmaken voor heerlijke streekproducten. Hier legden echte helden de kiem voor Land van Kien. Enthousiast, geïnspireerd en geduldig wachtte Jacob af. Hij wist dat zijn dromen tijd en ruimte nodig hadden. Maar daar, aan het einde van de horizon, zag hij het. Twee eeuwen later voegen we op deze plek een nieuwe episode toe aan Jacobs droom. Dromen worden weer omgezet in daden met Land van Kien.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten