Land van Kien logo

De Zorghoeve Arbeidslust

Een Held is niet altijd zichtbaar. Misschien zijn de echte Helden van Land van Kien wel 'gewoon' mensen die niet zo opvallen. Omdat ze niet alleen aan zichzelf denken, maar vooral een twinkeling in hun ogen krijgen als ze anderen zien genieten of kunnen helpen. Of omdat ze met elkaar ons land beheren op een duurzame manier. En er zo voor zorgen dat ook de generaties na hen hier weer heldendaden kunnen verrichten. Dat zijn onze Helden waar Jacob Kien twee eeuwen geleden al over fantaseerde.

Overal in Land van Kien kom je onze Helden tegen. Ze hebben hun baan hier of doen vrijwilligerswerk. We hebben ook Helden die hier een beschermde werkplek vinden. Als dagbesteding of in een re-integratietraject, om uit te vinden wie ze zijn en wat ze kunnen. Kinderen en volwassenen van alle leeftijden, met Autisme Spectrum stoornis, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking of uit de psychiatrie of verslavingszorg, genieten hier van een gezellige en zinvolle plek. Waar ze op hun eigen manier hun steentje kunnen bijdragen. De zorg en begeleiding voor deze Helden coördineren we vanuit Zorghoeve Arbeidslust in Land van Kien. We zijn aangesloten bij de Samenwerkende Zorgboeren Zuid (SZZ), waarin we hoogwaardige zorg bieden en een waardevolle dag in een natuurlijke omgeving.

Die laatste is er in ons Land van Kien zeker volop! Zo vind je Boerenhelden bij kringloopboerderij hoeve Arbeidslust, waar ze bijvoorbeeld helpen met het zaaien en oogsten van groenten en fruit of het verzorgen van de boerderijdieren. Maar we hebben ook Moestuinhelden bij de kinderboerderij Kienehoeve, Parkhelden die overal het groen mee onderhouden en Keukenhelden die meehelpen in de keuken van restaurant De Helden van Kien. En we hebben Helden die deze Helden precies die begeleiding en coaching geven die ze nodig hebben. Land van Kien is een fijne omgeving om lekker actief bezig te zijn. En waar iedereen de ruimte krijgt om in eigen tempo een werkplek te vinden die past, bij ons of ergens anders. In Land van Kien ben je onderdeel van een hecht team aan Helden, die graag samen iets opbouwen en voor elkaar klaarstaan. Dát is de kracht van Land van Kien.

Heb je vragen of wil je meer informatie over Zorghoeve Arbeidslust? Bel dan gerust met een van onderstaande nummers. We helpen je graag verder.

06 - 51 94 79 07
06 - 15 41 28 68 (Coördinator dagbesteding)
06 - 12 60 52 56 (Begeleider dagbesteding)

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten