Land van Kien logo

Land van Kien kippen hebben een heerlijk leven

Door zijn groene kleur valt onze mobiele kippenkar je misschien niet direct op, maar door het vrolijke gekakel van onze kippen eromheen wél. Een bonte verzameling aan mooie en deels Brabantse kippenrassen. Zoals de Brabanter, Hubbard, Kraaikop, Uilebaard, Vredelinger en natuurlijk de bekende Barnevelder. De hele dag lopen ze lekker buiten in ons Land van Kien. En omdat we de kippenkar steeds verplaatsen, hebben ze elke keer weer een nieuw stukje land met fris gras. Zo krijgen onze dames veel groenvoer binnen en dat proef je terug in de kakelverse eieren en hun malse vlees.

De hele dag scharrelen onze kippen lekker rond, onder de fruitbomen in de boomgaard en op de graslanden. Hun omstandigheden in Land van Kien zijn optimaal. Dat is gezond voor de kippen, voor onszelf, onze bezoekers én onze grond. Doordat onze kippenkar steeds wordt verplaatst, krijgen de kippen veel afwisselend voer binnen. De grond raakt niet overbevuild en niet uitgeput. Integendeel, op deze manier versterken onze pikkende hennen deze juist! Ze lopen bovendien veel minder kans op ziektes. We zorgen niet alleen goed voor de hennetjes, maar ook de haantjes die bij ons worden geboren. Die gaan naar een andere plek, waar ze gezond op kunnen groeien. Zo zorgen ze na een fijn leven voor een mals stukje vlees op je bord.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten