Land van Kien logo

Onze Held Frank steekt graag de handen uit de mouwen

‘De natuur doet een mens goed.’ Dat wordt vaak gezegd en het is ook nog eens echt zo. Uit onderzoek blijkt ook dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress.
Parkheld Frank is hiervan het levende bewijs. Hij is altijd buiten en voelt zich op zijn gemak in Streekpark Kienehoef, waar hij helpt bij de verzorging van de dieren en het opruimen van zwerfvuil.

Parkheld
Sinds 2010 woont Frank in Sint-Oedenrode. Hij is opgegroeid in Zijtaart en heeft dichterbij echt zijn plek gevonden. Lekker eten en muziek zijn belangrijk voor hem, maar Frank wil vooral ook actief buiten bezig zijn. Dit kan in de tuin waar hij bladeren harkt en takken snoeit, maar het park bij De Helden van Kien biedt natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Helaas is er nog best veel zwerfvuil te vinden in het park, vooral op de parkeerplaats. Dat kan natuurlijk niet blijven liggen en dus zet Frank zich hiervoor in. Wandelen doet hij heel erg graag en zo maakt hij, samen met zijn ‘parkheld’ kar heel wat kilometers over het terrein. Als je deze Parkheld de volgende keer ziet wandelen, geef hem dan maar een dikke duim: het valt misschien niet zo op, maar het werk dat Frank doet is onmisbaar.

Rustig opstarten
Op maandag, woensdag en vrijdag is Frank eigenlijk altijd wel aanwezig en start hij rustig op met een kopje koffie bij de kinderboerderij. Joost, zijn werkmaat is er meestal ook. Net als Jan, die net zo goed mest kan scheppen als hij, ook al is hij al 81. Er worden veel grapjes gemaakt en er wordt gezellig met elkaar gekletst. Het komt maar zelden voor dat Frank er niet zoveel zin in heeft, en ook dan is het goed.

Ook op hoeve Arbeidslust zijn de medewerkers van de kinderboerderij welkom. Frank steekt zijn handen graag uit de mouwen als er aardappels geplant moeten worden of als het tijd is om wortels te rooien. Wat is er nou mooier dan een actieve dag buiten op het land, samen met andere mensen? Bijna niets, zou je zeggen. Toch is er nog iets waar de ogen van Frank van gaan twinkelen en dat zijn de discobeats van Kylie Minogue. Zowel Kylie als Madonna heeft deze Parkheld live op het podium zien staan in de GelreDome in Arnhem. De dames zijn grote sterren en voor Frank ook helden, omdat hij gewoon super blij wordt van deze muziek.

Waar word jij blij van? Ontdek waar jij in uitblinkt en waar jouw superpower zit. Misschien ben je, net zoals Frank, wel een echte Parkheld. Wij helpen je om precies dat werk te vinden dat bij je past. Of je nu op het land werkt, maaltijden bezorgt of meehelpt in het park, er is altijd wel een heldendaad te verrichten bij De Helden van Kien.

We gebruiken Analytische cookies om de website te verbeteren door te meten hoe vaak pagina’s worden bezocht en waar mogelijke knelpunten zitten